Сдружение "ПФК Ботев", което е миноритарен собственик на футболния Ботев Пловдив, отлага приема на нови членове до края на месец септември, информираха от сдружението в официално изявление. Решението е взето след паралелно допитване до всички 89 членуващи в момента.

Причина за допитването са постъпили над 50 заявки за членуване от началото на настоящата година и то е осъществено "при обективното предположение за корпоративен и частен интерес при този необичаен организиран наплив на кандидати".

"От началото на 2024 г. за няколко дни са подадени 57 заявления за членство в Сдружение ПФК Ботев. Това напомня събитията от 2018 г., когато за 2 дни бяха приети около 80 нови члена, част от които привърженици на друг клуб, а друга част неразбиращи в какво членуват. По време на Общото събрание с участието на новоприетите се извърши опит чрез прилагане на юмручното право да бъдат подменени законно избрани членове на Управителния съвет", уточниха от Сдружение "ПФК Ботев" и подчертаха, че по устав сдружението представлява футболния клуб, съхранява емблемите и историческите символи на Ботев Пловдив и е гарант за неговата автентичност, а не е фен клуб.

"Благодарение на своите независими, уважавани и безкористни членове вече повече от тридесет години Сдружението отговорно изпълнява целите, залегнали в Устава, и има огромна заслуга за съществуването на клуба и за запазване на неговата автентичност през трудните години на прехода", се казва още в официалното изявление и се посочва, че кандидат-членовете имат право да се откажат от заявлението си за членство, при което, ще получат обратно заплатената вноска на посочена от тях сметка.