Ботев и Локомотив Пловдив си размениха по една победа в градските дербита от 6-ия кръг на U15 и U17. И двата мача се играха на естествен терен №1 на "Футболен комплекс Ботев 1912".

В първата среща, която бе при U15, "смърфовете" се наложиха с 1:0. Още в 15-ата минута "канарчетата" останаха с човек по-малко след червен картон на Димитър Диклиев. Победното попадение падна малко преди края и бе дело на Иван Сулев.

При U17 се получи страхотен сблъсък, преминал през множество обрати и спечелен с 3:2 от "жълто-черните". Двата тима бяха подложени на безумни условия за футбол и срещата се игра при много високи температури.

Въпреки това, дербито бе налице и предложи множество емоции за зрителите, които изпълниха трибуната. Ботев поведе с гол на Мартин Драганов, а в средата на полувремето "смърфовете" изравниха чрез Петър Андреев. 

В 60-ата минута "черно-белите" стигнаха до пълен обрат с втори гол на Андреев. Много бързо след това обаче "канарчетата" възстановиха равенството с попадение на Мартин Пенчов. В 75-ата минута Никола Гелин донесе трите точки на ботевистите с топовен удар от границата на наказателното поле.