Кампанията за набиране на средства за операцията и лечението на 11-годишния Георги Лазаров завърши с успех. По-голямата част от тях осигуряват мажоритарният собственик на Ботев Цветан Василев и ръководството на клуба.

Преди началото на благотворителния мач между отборите на Ботев и Сливен по събирателните сметки бяха постъпили около 27000 лева, а след двубоя сумата нарастна с близо 8500 лева. Повече от половината от тях - 4321 лева е общата сума, която 22-ма ботевисти платиха за същия 22-те фланелки, с които футболистите играха в благотворителния мач, а сумата се допълва от дарения и билети.

25000 евро за каузата дарява г-н Цветан Василев.

Останалите средства, необходими за сложната операция по отстраняването на мозъчния тумор, от който страда малкият Жоро, както и разноските по следоперационното лечение и възстановяването се поемат от ПФК „Ботев” Пловдив.

В кампанията, която бе подхваната от привърженици на Ботев, се включиха редица ботевисти, сред които футболисти, ръководители, ветерани и множество запалянковци.

Бащата и дядото на Жоро – Ангел и Георги Лазарови благодарят на всички, които проявиха съпричастност в този тежък момент. Преди началото на двубоя двамата мъже се излязоха на терена под бурните аплодисменти на публиката, за да покажат своята признателност, докато на няколко метра зад тях играчите на Ботев и Сливен разпънаха транспарант с текст: „Жоро, ние вярваме в твоята сила! Всички сме с теб!”