Па Конате безспорно е бисерът в зимната селекция на Ботев Пд до момента. За последно 26-годишният футболист, който е юноша на Малмьо, е играл в Розенборг (Норвегия). С младежкия национален тим на Швеция е участник на европейско първенство, има мачове и за представителния мъжки отбор на Гвинея. 
 
Пред клубната телевизия той разказа за футболния си път, за успехите си и за очакванията си с фланелката на "канарчетата". 
 
"Мисля, че качествата ми са в това, че съм офанзивен играч. Движа се много по крилото. Обичам да центрирам към нападателите. Първото ми впечатление от Ботев беше, че в отбора има много, много технични играчи. Виждам, че това е отбор с амбиции, който наистина иска да печели и да постига големи неща.
 
Първоначално агентът ми се свърза с мен и ми спомена за интереса от треньора и собственика. Разговаряхме и всичко ми се стори много интересно. След това се срещнах през Скайп с треньора и той ми разказа за отбора и неговите амбиции. Добави, че ще пасна перфектно на отбора и това беше нещото, което исках да чуя - че ме иска и, че мога да направя големи неща за тима.
 
Първият ми отбор е Малмьо. Започнах там още на 5 години. След това преминах всички нива до първия отбор. Още на 22-23 години вече има 4 шампионски титли с Малмьо. Играх в много европейски мачове, включително в групите на Шампионска лига срещу Ювентус, Реал Мадрид, ПСЖ. Любимият ми мач е срещу Аланияспор в квалификациите за Лига Европа. Получи се здрав мач, спечелихме с 1:0.
 
Първият ми гол за Розенборт беше при победа с 2:1 срещу Сарпсборг. В Скандинавия играта е много директна. Тук в България има повече контрол върху топката. Не е толкова "напред-назад". Гледал съм мачове на Лудогорец в евротурнирите, а в последно време изгледах доста мачове на Ботев.
 
Няма символика в номера ми. Винаги съм усещал, че 3 е моят номер и много се зарадвах, когато разбрах, че е свободен. 
 
Надявам се да изкачим отбора на върха, да играем мачове в Европа, да се върнем на стадиона си", разказа Па Конате.