Министър-председателят на Република България Бойко Борисов прие днес феновете на Ботев Пловдив. Срещата бе по повод смъртта на привърженика на "жълто-черните" Тоско Бозаджийски, който загина в Гърция след сблъсък с местни хулигани. Освен Бойко Борисов, на срещата присъстваха и главният прокурор Иван Гешев и министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

По време на разговорите е била обсъдена и темата с построяването на клубния стадион на Ботев - "Колежа".

"Уважаеми ботевисти, днес беше проведена среща между представители на "жълто-черната" общност и министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов. На срещата присъстваха също главният прокурор г-н Иван Гешев и министърът на правосъдието Данаил Кирилов. Запознахме ги с подробности около убийството на Тоско Бозаджийски, както и с липсата на адекватна реакция от страна на гръцките институции. Получихме категорична подкрепа и обещание за съдействие от българската държава, за което им благодарим. В края на разговора ни с г-н Борисов беше повдигната и темата за Колежа - отговорът му беше категоричен "Обещал съм Ви, ще го построим". Припомняме Ви, че кампанията "Справедливост за Тоско" продължава, като на 25.01.20 г. (събота) от 11 часа пред сградата на посолството на Република Гърция в гр. София ще се проведе символичен протест с искане за разкриване на истината около убийството на Тоско Бозаджийски и справедливи наказания на виновните с цялата строгост на Закона", написаха феновете на Ботев.

Бойко Борисов също коментира в една от социалните мрежи срещата с привържениците на пловдивчани, като бе категоричен, че виновните трябва да понесат последстивята за действията си.

"Изразих най-искрените си съболезнования на близките и приятелите на убития в Гърция млад българин Тоско Бозаджийски. Спортът трябва да носи радост на хората, случаите на хулиганство и насилие са недопустими. Според тежестта на извършеното деяние виновните трябва да понесат своята отговорност. Българското правителство ще продължи да наблюдава казуса и да действа спрямо своите възможности и правомощия. Възложих на министъра на правосъдието Данаил Кирилов да задейства всички международно-правни механизми във връзка с двустранното правно сътрудничество, както и да изиска цялата информация по разследването и установяване ефективността му в Гърция", сподели Борисов.