Собственикът на Ботев Пловдив Георги Самуилов изрази задоволство, че скоро клубът ще има нов стадион.  Босът на "канарчетата" говори пред медиите след срещата си с Бойко Борисов. Днес премиерът посети "жълто-черните" и Локомотив Пловдив, след като стана ясно, че правителството отпуска общо 37 милиона лева за стадионите на двата пловдивски гранда.
 
"Имаше много субективни причини строежът да не започне досега. Имаше и запори. Много съм щастлив, че скоро Ботев ще има уникален стадион. Нашата публика го заслужава. Не мога да разбера обаче защо се пишат някакви декларации? Защо трябва публиката на Ботев да се разединява, вместо да сме обединени“, попита риторично Самуилов.
 
„След 10 март ще се видя с тези, които пишат тези декларации. Гледам, че искат оставката на Ангел Палийски. Той ме запали по Ботев. Аз определям кой да бъде в борда на директорите. Искам да кажа - трябва обединение, за да върви Ботев напред", допълни босът на „канарчетата“.
 
"Не само Ботев и Локо получиха много пари. Надявам се, говорих и с кмета, че до година, година и половина ще се завършат и двете съоръжения. Предполагам, че сумата е достатъчна. Дори да се наложи нещо да се даде допълнително мисля, че ще се разберем", каза още той.