Ръководството на Ботев (Пловдив) е освободило старши треньора на втория отбор на клуба Стефан Стоянов. Странното е, че решението е взето кръг преди края на първенството във Втора лига, където малките "канарчета" вече си осигуриха оставане и за следващия сезон.

Стефан Стоянов е получил едномесечно предизвестие за прекратяването на договора и ще си получи възнаграждението за този период. Няма официално съобщение от клуба за решението, както и кой ще води Ботев (Пловдив) II в последния мач от сезона срещу Марица (Пловдив).

Няма ясна причина за това решение, още повече работата му с най-пълния откъм талант набор в школата на клуба – 2001. Оттам излязоха топ-таланти като Станислав Шопов, който в момента е в Хееренвеен (Нидерландия), както и двата от актуалните млади играчи в Първа лига Димитър Тонев и Станислав Работов.

Голяма част от момчетата от набор 2001 той взе и във втория тим на пловдивчани като Атанас Чернев, Венцислав Богданов, Георги Трифонов, Иван Василев и други. При дебюта си във Втора лига дублиращият тим на канарчетата спечели 8 мача, в 13 срещи завърши наравно и в 14 претърпя поражение.