Ботев Пловдив е пред раздяла с едно от новите си попълнения, привлечени това лято. Това е нападателят Тайлон, който дойде от малтийския Хибърниънс като голмайстор на местния шампионат. След привличането на Фернандо Виана грешният трансфер, който направиха канарчетата с Тайлон, ще бъде поправен и той може да бъде освободен.

На този етап има две възможности - или договорът му да бъде прекратен, или да бъде даден под наем. От Ботев вече разговарят с мениджърите на нападателя, за да уточнят как точно ще стане раздялата с него. Но е ясно, че южноамериканецът няма бъдеще в Коматево. Треньорът Желко Петрович имаше големи надежди за него, но те не се оправдават. Отделно играчът получавал и доста висока заплата. 

Ботев Пловдив планира раздяла с още двама чуждестранни футболисти. "Канарчетата" са склонни да разглеждат оферти за бразилците Джонатан Перейра и Еберт Кардосо, пише Plovdiv24.bg. На тандема вече се търсят нови отбори в чужбина.

Изненадата тук е, че в Ботев са готови да продадат Кардосо, който е твърд титуляр в състава. Колкото до Перейра, той има травма в корема, като на този етап лечението му е медикаментозно и изглежда, че няма да се наложи да се подложи на хирургическа интервенция.

"Жълто-черните" се надяват, че Джонатан ще е напълно възстановен и до затварянето на трансферния прозорец ще се открие възможност за продажбата му. На Коматево са готови и с вариант да се разделят с него по взаимно съгласие, ако шансовете за негов изходящ трансфер се сведат до нулеви.

Перейра е един от скъпоплатените чужденци в състава, а канарчетата се подсилиха и с холандеца Родни Клустер на неговата позиция. Еберт Кардосо показва стабилни игри и в Ботев ще са доволни, ако успеят да го пласират в чужбина.