Ботев Пловдив се наложи с 3:2 над Септември Симитли в контролна среща. Спарингът се игра пред празните трибуни на "Футболен комплекс Ботев 1912". "Канарчетата" имаха много проблеми със състава, като освен карантинираните футболисти, участие в контролата не взеха Джонатан Перейра и Димитър Тонев.

В средата на първото полувреме Виктор Генев получи контузия и бе заменен принудително. В игра за Ботев се включиха каращите проби Станислав Маламов и Мохамед Брахими. Пълен мач за пловдивчани записа роденият през 2004 година централен защитник Иван Иванов.

В 6-ата минута гостите отправиха опасен удар, който бе спасен от Янко Георгиев. В 16-ата минута след центриране от корнер Виктор Генев игра с глава, но се получи единоборство с играч на "белите" и защитникът получи травма в носа и бе заменен принудително. 3 минути по-късно удар на Мите Цикарски се отклони от тялото на бранител и вратарят улови. В 27-ата минута центриране отляво бе продължено по много красив начин от Кристиан Добрев, който с пета намери Брахими, но каращият проби играч не уцели топката от чиста позиция. В 39-ата минута гостите откриха резултата. Атака отляво завърши с центриране, нападател се опита да стреля, но се получи подаване и топката се озова в Запро Динев, който от добра позиция прати кълбото в мрежата за 0:1. След почивката "канарчетата" вдигнаха оборотите и стигнаха до пълен обрат. В 55-ата минута гостите си вкараха автогол, след центриране отдясно и опит на бранител да изчисти кълбото, което влетя в собствената му врата - 1:1. В 62-ата минута отлична атака на "жълто-черните" завърши с втори гол. Димитър Пройчев пусна пас наляво към Мите Цикарски, който центрира по най-добрия начин и Иван Василев с глава матира вратаря за 2:1. В 66-ата минута опасно нападение на гостите изведе нападател сам срещу Янко Георгиев, но вратарят на Ботев спаси. В 72-ата минута нова добра атака на "жълто-черните" завърши с центриране отляво на Мите Цикарски, Иван Василев овладя и пусна към Станислав Маламов, който с премерен удар се разписа за 3:1. В 76-ата минута играч на "белите" стреля от средна дистанция, а кълбото прелетя на метър над напречната греда на Милко Баданов. В последната минута на мача центриране от свободен удар на задна греда бе засечено от нападател и футболист на Септември с плътен удар фиксира крайния резултат.

Съставът на Ботев Пловдив: Янко Георгиев, Иван Иванов, Виктор Генев, Филип Филипов, Мите Цикарски, Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноса, Мохамед Брахими, Кристиан Добрев, Станислав Маламов, Салиф Сисе (Милко Баданов, Димитър Пройчев, Фабио Бурбано, Иван Василев).