Фенове на Ботев Пловдив започнаха поредната си инициатива. Този път тя е областта на залесяването и се казва „Да засадим дърво, да пием „Колежанско“, целяща озеленяването на градската среда в Пловдив, съобщава Mediacafe.

Тази сутрин в квартал „Тракия“ привържениците на най-стария футболен клуб в България засадиха множество чинари. Кампанията започна с добро настроение и усмивки, в примес с наздравици с любимото пиво „Колежанско“, а хората от района, които не знаеха за сърдечния жест от младите, останаха изключително изненадани от техния ентусиазъм ентусиазъм.

Част от тях споделиха преживяването и на свой ред се включиха в работата, макар да е събота.

Действията бяха наблюдавани от ландшафтен архитект от район „Тракия“, който оказваше съдействие със съвети за правилното засаждане на чинарите.

С проведената кампания запалянковците демонстрираха, че мислят за бъдещето на града, а събитието е едва началото на редица такива, с които "жълто-черните" фенове ще продължат да се грижат за красивия облик на втория по големина град у нас.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.