Треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов призна, че преговорите за продажбата на Кристиан Димитров са в напреднала фаза. По-рано през деня в родните медии се появиха информации, че една от звездите на „канарчетата” е на прага да оформи трансфер в гранд от Хърватия. Феро призна, че е доволен от поведението на отбора си при успеха с 2:1 над втородивизионния ЦСКА 1948.

Ботев Пловдив се справи с ЦСКА 1948 преди старта на футболната 2020-а

„В по-голямата част от подготовката свършихме добра работа. И в днешната контрола, докато не предприехме смените, изглеждахме стабилно с желание и добри неща, които направихме във всички фази на играта. Изпуснахме и изгодни ситуации, така че на този етап няма нещо, за което да се притеснявам.

„ЦСКА е добър, агресивен отбор и е нормално да се получават сблъсъци, но Лъчо Балтанов ще се оправи за дербито с Локомотив. Ако трябва да съм обективен, имам колебания за Йовков, но с оглед на доста осакатения състав кадрово, може да го привлечем, но тепърва предстоят преговори. На всички ни се иска Тодор Неделев да се върне, но има технологично време да се възстанови. Той е безкрайно мотивиран, но не трябва да избързваме”, каза Феро.

„Това, което знам, е, че разговорите за Кристиан Димитров са в напреднала фаза. Мисля, че с привличането на Бандаловски и наличието на Работов, имаме варианти в защита, така че не виждам с какво ще се наруши схемата и облика на отбора”, завърши Спасов.