Арда гостува на Ботев Пловдив в последен мач от плейофите на efbet Лига. Двубоят на стадион "Христо Ботев" стартира в 19:30 часа и ще бъде излъчван пряко в ефира на DIEMA SPORT 2. На Gong.bg ще проследим най-интересното от срещата. Тя е с изключително значение за тима на Арда, който се бори за седмото място и бараж за Лига на конференциите. Съдия на мача ще бъде Волен Чинков.


Именно кърджалийци окупират седмата позиция в момента, с равен точков актив с шестия Славия, но с по-добри показатели в преките двубои с „белите“. Това стана факт, след като в миналия кръг тимът на Александър Тунчев направи магически обрат и повали селекцията на столичани с 3:2 у дома.

Преди това в редовния сезон двата отбора си бяха разменили по един домакински успех с 1:0, а първият мач в плейофите на стадион „Александър Шаламанов“ завърши при нулево равенство. Сега победа на Арда ще гарантира на тима баража с четвъртия, който към момента е Левски, с две точки зад ЦСКА 1948.

Ботев Пловдив обаче ще е пределно мотивиран да затвори трудния сезон с успех и то пред домашна публика. Преди дни "канарчетата" победиха Локомотив София с 2:1 и така прекъснаха серията от пет поредни мача без успех. Ботев не може по никакъв начин да прогресира в класирането и остава на десетото място, но пловдивчани ще играят за честта си. Стефан Стоянов определи група изцяло от български футболисти за двубоя с Арда.

Кърджалийци надвиха Ботев Пловдив и в трите срещи през сезона. В редовния Арда постигна победа с 2:0 като гост и 2:1 като домакин. В първия мач от плейофите пък възпитаниците на Тунчев надвиха "канарчетата" отново с 2:1.

Ето и различните сценарии в битката за седмото място:

- Ако Арда и Славия запишат еднакви резултати, Арда ще завърши на седмо място заради по-добрите си показатели в преките мачове

- Ако Арда победи Ботев Пловдив, ще завърши на седмо място, независимо от резултата в София

- Ако Славия победи Локомотив София, ще завърши на седмо място, при положение, че Арда не спечели гостуването си в Пловдив.