Арда и Ботев Пловдив откриват съботната програма на 18-ия кръг в efbet Лига. Срещата на „Арена Арда“ стартира в 12:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

С поредица от добри резултати „жълто-черните“ успяха да се отлепят от групата на изпадащите. Нещо повече - днес те имат възможност да се доближат на само точка от деветото място и дори да мечтаят за попадане в Топ 6 през пролетта. Това обаче минава през успех в Кърджали.

Арда се намира в слаба форма, като успехът над Хебър в края на септември е единствен за последните девет кръга от първенството. Факт е, че загубите в този период не са много, но и равните не носят много точки. В предишните два кръга тимът на Александър Тунчев продължи да допускат поне по два гола в собствената врата и това доведе до поражения от ЦСКА и Берое.

Старши треньорът на кърджалийци – Александър Тунчев, няма да може да разчита на Ел Мами Тетах и Жуниор Палмарес, които са контузени.

Преди дни Ботев Пд записа най-изразителната си победа от началото на сезон. Тимът разби Ботев Враца с 6:0 и за пръв път през сезона записа два последователни успеха. Първият от тях дойде над Хебър (2:1) като гост.

Николай Минков е наказан за два мача и няма да бъде на разположение на наставника Желко Копич. В същото време полузащитникът Мартин Ситев подписа първи професионален договор с „канарчетата“.

През седмицата пък кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви относно строежа на стадион „Христо Ботев“, че са необходими 53 милиона лева, но общината няма тези пари към момента.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


12:30 часа | АРДА – БОТЕВ ПЛОВДИВ

efbet Лига, 18-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

АРДА (4-2-3-1): Анатоли Господинов – Милен Желев, Омар Сако, Алекс Петков, Джуниет Али – Лъчезар Котев, Илия Юруков – Иван Коконов, Христо Иванов, Светослав Ковачев – Тонислав Йорданов

Старши треньор: Александър Тунчев

БОТЕВ ПЛОВДИВ (3-1-4-2): Хидайет Ханкич – Яспер Ван Хертъм, Виктор Генев, Роберто Пунчец – Джеймс Етоо – Мохамед Брахими, Реда Рабей, Емануел Току, Рой Херман – Елвис Ману, Антоан Бароан

Старши треньор: Желко Копич


Главен съдия: Станислав Тодоров, град Шумен

Стадион: „Арена Арда“, град Кърджали


Начало: 12:30 часа

Пряко по: DIEMA SPORT