Обръчът около обвиняемите по делото „Тоско“ продължава да се затяга. Вчера бе извършено досъдебно задържане на 26-годишната шофьорка, замесена във фаталния инцидент, довел до смъртта на 28-годишния български привърженик на Ботев Пловдив на 5 януари пред Концертната зала в Солун, съобщава Марица.

Според информация на Pressaris, в следващите няколко дни останалите 5 души ще бъдат изправени пред следователя, за да се запознаят със сериозните обвинения. Те са 48-годишен фен на ПАОК (според съобщението на полицията) и четирима други, участващи в случая (осъществен бе арест на други двама през януари). Всички бяха идентифицирани след разследванията на полицаите по спортно насилие.

Това са петима гърци на възраст от 24 до 48 години, срещу които е заведено дело за нарушаване на мира, телесни наранявания по време на съучастие, престъпления на насилие по повод спортни събития и нарушаване на Закона за оръжията, за престъпления.

Продължаващото разследване разкри, че участващите в случая са се събрали в района на Концертната зала след напътствия и информация, предоставени от 48-годишния фен и 26-годишната жена. Отбелязва се, че лекият автомобил, управляван от чуждата гражданка, е нает от 48-годишен мъж от фирма за коли под наем.

Припомняме, че 26-годишният водач на автомобила, който влачи и смъртоносно рани 28-годишния Тоско Бозаджийски по време на фанатично убийство в района на смъртоносната засада в Солун миналата година, беше осъден на пробация със съгласието на прокурора и следователя.

Според същата информация, 26-годишната шофьорка в обяснението си отрече обвинението и повтори това, което първоначално беше казала на пътната полиция в Солун. С други думи, всичко се объркало, без тя да го осъзнае и повлякла българина.