Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич призна, че е допуснал грешка със схемата на своя тим при загубата с 0:1 при визитата на Черно море във Варна.

„Канарчетата” започнаха мача в схема 5:3-1-1, което според специалиста е изиграло основна роля при поражението. Черно море вкара единствения гол в мача именно в началните минути на срещата.

„Играхме срещу доста добър отбор. Голямата причина за загубата е, че направих много голяма грешка като треньор, избрах различна схема - 5 3-1-1 - имахме 15 минути, в които беше изключително трудно. Когато се прегрупирахме с четирима души в отбрана бяхме доста организирани, но преди това аз исках да играем по- доста солиден начин”, коментира специалистът.

„Много солиден тим на Черно море. Трябваше да реализираме нашите си положения. Играчите дадоха всичко от себе си. Играхме срещу тежък съперник, хора които могат да се надиграват. Конкретно сега е нашият максимум. Преди това Ботев губеше доста и то с големи резултата. Успяхме да донесем позитивни неща. Загубихме два мача от Славия и Черно море и то с 0:1. Последните 4 седмици бяха много тежки за нас с оглед на коронавируса. Не мога да кажа нищо негативно за нашите играчи, за да вземем нещо от двубоя. Можем да играем и по-добре. Когато имаме Маркиньос, това ще ни подобри в офанзивен план’.

Вижте,  Ботев Пловдив може да остане в елита и аз вярвам в това. Очаквам следващият мач да бъде по-лесен за нас. Вижте, работата на треньора винаги е такава. Напрежението винаги го има. Всяка работа е под напрежение. Аз днес видях един Ботев който даде максимума за да спечели, за мен това е най-важното. Ние не сме изиграли нито един мач с най-добрите ни играчи, които иска да използвам. Няма да се оплакваме, че нямаме Неделев или някой друг. Ние не сме Барселона и няма да се оплакваме”, каза още Валентич.