Вече бившият треньор на Ботев Пловдив - Бруно Балтазар, даде интервю пред авторитетната португалска медия "А Бола". Специалистът разкри причините да си тръгне от "канарчетата". 

“Беше добро преживяване. Постигнах целите си, класирайки се за плейофите на Лигата на конференциите, но ситуацията ставаше нестабилна, беше по-добре и за двете страни. Сега след четири години в чужбина бих искал да се върна в Португалия, нека видим какво е бъдещето пред нас след това добро преживяване”, каза Балтазар.

Наставникът разкри, че едно от нещата, които са наклонили везните за напускане е фактът, че "канарчетата" се разделиха с няколко от титулярите си след назначението му. 

“Малко след подписването на договора ми през януари, без допълнителни подсилвания на състава шестима от играчите в отбора напуснаха, петима от тях титуляри, включително капитанът. Дадохме всичко от себе си, постигнахме целите си, завършихме сезона на десето място, но беше по-добре и за двете страни да си тръгна”, допълни Балтазар.

“Нямаше смисъл да продължавам, обичам футбола и тренировките са въздухът, който дишам. Сега чакам телефонът да звънне и за оферти”, каза още португалският треньор.