Три победи и две загуби от началото на сезона. Такива се резултатите за Берое след пет изиграни кръга в елита. Донякъде очаквано поражение от шампиона Лудогорец и донякъде изненадващо такова от новака в елита Арда. След тях обаче последва гръмка победа над Левски насред София, а старозагорци със сигурност могат да съжаляват за част от изпуснатите шансове, въпреки че сме в началото на кампанията. Един от най-опитните в състава на Александър Томаш Иван Бандаловски може със сигурност да направи равносметката.

„За мен можеше да е по-добре, защото изпуснахме точки, които можехме да вземем и мисля, че заслужавахме да вземем минимум точка от двата мача, които загубихме от Арда и Лудогорец“, сподели Бандаловски пред DIEMA SPORT.

Винаги амбициозен тимът на Берое търси постоянно развитие и надграждане под ръководството на Александър Томаш. Къде обаче се крият разликите сравнявайки миналия и настоящия сезон.

„Не си мислим, че сме стигнали съвършенство. Треньора изповядва един футбол, който трябваше време да почнем да го играем, ядрото на отбора се запази, привлякохме 3, 4 добри нови футболисти. Това е разликата. В края на миналия сезон доказахме, че можем да играем добър футбол и да победим всеки“, коментира още опитният играч.

Едно е ясно. Пред Берое си остава целта да наруши статуквото в топ 3 на най-високото ниво на футбола у нас. Цел, която обаче до момента убягва на „зелените“. А дали през тази година може да им се получи?

„Досега не ни достигаше може би манталитет и постоянство, губихме точки от по-слабите отбори от нас и мисля, че това трябва да подобрим този сезон, ако искаме да сме там, където ни е целта“.

„Проблемът е, че противниците оценяват какъв отбор сме, а ние все още не можем да оценим какъв потенциал има. Там трябва да работим“, заяви старши треньорът на „заралии“ Александър Томаш.

„Аз лично го осъзнавам. Знам какво има предвид треньорът. Манталитета, това е важното и мисля, че върху това трябва да работим най-вече. Потенциала, мисля, че имаме едни от най-добрите футболисти в България. Играем един от най-добрия футбол в България. От нас зависи всичко. Проблемите преди ни бяха, че побеждавахме едни от топ отборите и играехме добре, после имахме някои слаби мачове. Трябва да покажем същата игра като с Левски и да продължаваме да надграждам“.

Какво обаче трябва да направят футболистите на Александър Томаш, за са може от тук насетне максимално да се възползват от натрупаните позитиви след успеха над Левски?

„Трябва да се мобилизираме на 100 процента, за да продължим тези добри игри и трябва да държим едно ниво. Най-трудното във футбола, защото аз съм много време в него. Трябва да поддържаш едно постоянство, защото, когато държиш постоянство означава, че имаш класа“, сподели наставникът.

А как гледа един от най-опитните в състава на Берое на цялостната конкуренция в елита през настоящата кампания, в сравнение с миналата?

„Тази година всеки може да победи всеки. Миналата година Верея беше изявен аутсайдер. Тази година влезе и Царско село с амбиции, и Арда е с амбиции. Смятам, че тази година е доста по-интересно. Видяхте, имаше доста изненадващи резултати. Има доста интересни мачове и доста изненади“.

Следващия тест пред Берое е Ботев Пд. А за всички е ясно, че битката на Тракия винаги е с по-особен заряд, независимо от състоянието на един от двата отбора. И, въпреки че канарчетата са ранени, никой не очаква лесен двубой.

„Това, че са направили 2, 3 слаби резултата не означава, че Ботев Пловдив са за подценяване. Те са същият отбор от миналата година, мисля, че имат един доста кадърен треньор, защото аз го познавам. Работил съм с него във Фейенорд, беше помощник на Рууд Гулит, докато бях там. Мисля, че има доста опит в такива ситуации. Знаете, когато е ранен един отбор, както се казва, може да хапе най-лошо. Така че трябва да излезем на 100 процента мобилизирани, защото имат много добри футболисти и може би имат най-добрия българин в първенството“, завърши Бандаловски.