Отборът на Славия постигна инфарктна победа с 2:1 срещу Ботев Пловдив в баража, даващ право на победителя да играе в квалификациите за Лига Европа. Герои за състава на Златомир Загорчич се оказаха Янис Карабельов и Ивайло Димитров, които на два пъти направиха Янко Георгиев безпомощен, за да дарят своя тим с безценен успех. В 87-та минута Андерсон Барбоса даде на своя тим лъч надежда, но до обрат не се стигна и "белите" ликуваха. 

Lap.bg
26 снимки

Първите 15 минути на срещата започнаха в доста изчаквателно и бавно темпо, като нито един от двата тима не искаше да поема особени рискове. Милен Гамаков не успя да уцели вратата на Янко Георгиев от пряк свободен удар в 12-та минута, докато шут на Антонио Вутов в 15-та мина далеч от вратата на "белите". 

Антон Узунов
66 снимки

Първият истински шанс дойде в 17-та минута и беше на сметката на момчетата на Ферарио Спасов. След сериозна грешка при разиграването на Славия Александър Тонев получи топката на около 15 метра, фронтално пред вратата на Антониос Стергиакис, но някак не успя да уцели дори очертанията на вратата за разочарование на наставника на "канарчетата". 

Антон Узунов
19 снимки

Решителният момент за първата част дойде в 41-та минута. Радослав Кирилов успя да пробие по лявата тъчлиния, след което да излъже Джонатан Перейра и да пласира перфектно центриране на точката на дузпа. Там Янис Карабельов беше непокрит и разстреля Янко Георгиев за 1:0. 

В началото на второто полувреме гостите получиха не лош шанс за изравнителен гол. След центриране на Александър Тонев отляво Антонио Вутов се размина с топката току пред вратата на Стергиакис. Кълбото попадна в краката на Фабио Бурбано, но Христо Попадийн успя да блокира удара му в корнер. 

Четири минути по-късно "канарчетата" регистрираха първия си точен удар в мача. Тодор Неделев центрира отлично с левия крак отдясно, за да намери главата на Антонио Вутов. Бившият играч на Левски уцели целта, но Стергиакис беше на мястото си. 

В следващите минута домакините ставаха все по-предпазливи, докато момчетата на Ферарио Спасов продължаваха да не намират решение на казуса как да затруднят Антониос Стергиакис. Тодор Неделев опита късмета си на два пъти от пряк свободни удари, но и така и не беше създадено истинско напрежение пред стража на домакините. 

В 84-та минута интригата на стадион "Славия" изглежда беше убита. Ивайло Димитров застана зад топката, за да изпълни отсъдения пряк свободен удар. Изпълнението му беше съвършенно, за да матира Янко Георгиев и да даде решителен аванс от 2:0 за момчетата на Златомир Загорчич. 

Само 3 минути по-късно обаче се появи лъч надежда за гостите. След хубави индивидуални действия на Александър Тонев българският национал центрира елегантно на задната греда, където Андерсон Барбоса нямаше как да сбърка от броени метри за 2:1. 

До края на срещата гостите нямаха време да организират финален щурм, особено, след като в 90-та минута Джонатан Перейра си изкара глупав втори жълт, съответно червен картон. Съставът на Ферарио Спасов остана с 10 души и резултатът остана непроменен. Така Славия се пребори за последното място в квалификациите за Лига Европа. 

Славия - Ботев Пловдив 2:1

1:0 - Янис Карабельов (41)

2:0 - Ивайло Димитров (84)

2:1 - Андерсон Барбоса (87)

Ето и съставите на двата тима: 

Славия: Антониос Стергиакис, Емил Виячки, Андреа Христов, Милен Гамаков, Христо Попадийн, Венцислав Бенгюзов, Георги Йомов, Янис Карабельов, Филип Кръстев, Радослав Кирилов, Цветелин Чунчуков;

Ботев Пловдив: Янко Георгиев, Иван Бандаловски, Станислав Работов, Лазар Марин, Джонатан Перейра, Радослав Терзиев, Фабио Бурбано, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Станислав Шопов, Александър Тонев;