Ботевист съм от четири поколения. Дядо ми ме е завел за първи път на стадиона, когато съм бил на три години. Това са думи на бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов.

Антон Узунов
63 снимки

Доскорошният градоначалник използва личния си профил в социалната мрежа Фейсбук, за да изрази своето мнение за случилото се в пловдивското дерби.

"Имам чувството, че тези момчета не осъзнават каква фланелка носят. На един велик клуб, който е премазвал на терена вечните колоси "Барселона" и "Байерн" Мюнхен. Това е отбор, който накара футболен гений, като Дитер Хьонес, да падне на колене в центъра на терена след края на мача, да вдигне ръце към небето и да се прекръсти, благодарен на Бог, че са оцелели от ада в Пловдив. Когато облечеш тази фланелка, тя изгаря. Не можеш да загубиш от вечния съперник с шест гола. Да, "Локомотив" в момента е по-добрият отбор, но това, което ме вбеси е бездушната игра. На терена сякаш не бяха мъже, а нескопосани балерини.
Прав е Крушарски, че и той, ако беше вътре, щеше да ни вкара гол. Иначе, стадионът ще стане. Ще стане, в името и паметта на Чико, Гошо Славков, Виден Апостолов и всички легендарни футболисти, които сега се срамуват около Бог на небето. Ще стане и за вярната ни публика. Ще стане, защото това просто е "Ботев" Пловдив. Велик клуб.
Иначе, поздравления за "Локомотив" и се гответе за РЕВАНШ.
На всички ботевисти: "Горе главите, "БОТЕВ" Е ВЕЧЕН!".