Отборите на Ботев Пд и Етър се изправят в последен сблъсък от програмата на 17-тия кръг на efbet Лига. Двубоят е с начален час 17:30 и ще бъде изигран в Пловдив, на тренировъчната база "Коматево". Срещата ще може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, а ние от GONG.bg ще го проследим за вас минута по минута.

И двата състава влизат в този мач в приповдигнато настроение след изявите си в последния шампионатен кръг. Пловдивчани постигнах две поредни победи, като една от тях беше забележителния успех срещу Левски в 16-тия кръг. Сега възпитаниците на Ферарио Спасов ще търсят нов успех, който да ги придвижи по-близо до заветната цел - място в топ 6.

В състава на "жълто-черните" се завръщат Джонатан Перейра след наказание, докато Димитър Пиргов и Димитър Тонев са възстановени след травми. По време на паузата за националните отбори пък клубът се раздели с Родни Клустер и Филип ван Арнем.

Етър, от своя страна, успя да свали напрежението от себе си, побеждавайки Черно море с минималното 1:0, изкачвайки се дори над настоящия си съперник в таблицата.

В състава на Росен Кирилов единственият проблем е свързан с отсъствието на Здравко Илиев, който е наказан за срещата в Пловдив.

Великотърновският отбор е със значително по-малко точки от 25-те, които събраха на същия етап на първенството миналата година.