Юношата на Ботев Димитър Тонев направи отличен дебют срещу Лудогорец (0:1). Халфът остана на терена до 73-ата минута и бе най-активният в състава на “жълто-черните”. През първата част младокът можеше да вкара красив гол с воле, но вратарят на разградчани Пламен Илиев успя да избие силния му шут.

Силното представяне на полузащитника не е останало незабелязано от ръководството на клуба. Затова и Тонев ще получи дългросрочен договор. Ботев не иска за пореден път да изпусне някой от талантите си, пише plovdivnews.bg.

Димитър Тонев е роден на 15 октомври 2001 година, висок е 170 см. Той се отличи с добро представяне в спаринга с Царско село и това бе достатъчен повод за Ферарио Спасов да му даде шанс за изява срещу разградчани, а младокът го грабна.

Феро пък още в първия си мач с Лудогорец изпълни заръката на боса Георги Самуилов, който освен подобрение на играта и резултатите поиска и налагане на млади момчета. Освен Димитър Тонев титуляр срещу шампионите бе Станислав Шопов.

17-годишният талант записа 8-и двубой в елита този сезон. Като резерва пък на игрището се появи Петър Итов. Той е 17-годишен, висок е 184 см и също играе в полузащитата. Итов вкара в контролата на Ботев с Царско село, спечелена с 3:1.