Ботев Пловдив приема шампиона Лудогорец в най-очаквания сблъсък от 24-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Христо Ботев“ в града под Тепетата стартира в 17:45 часа и ще може да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим двубоя минута по минута.

Шампионите са водачи в класирането с 51 точки, колкото имат вторият ЦСКА и третият Черно море, който в събота загуби изненадващо с 0:2 от Берое, но разградчани са с два мача по-малко. Възпитаниците на Георги Дерменджиев нямат грешка от началото на пролетния полусезон, печелейки и трите си срещи с „моряците“, Берое и ЦСКА 1948.

Ботев Пд от своя страна ще се опита да се възползва максимално от домакинското си предимство и подкрепата от трибуните на „Христо Ботев“. Играчите на Душан Керкез са осми в таблицата с 33 пункта и ще трябва да поработят, за да влязат в шестицата, като са на четири пункта от шестия ЦСКА 1948, който е с мач по-малко. Ботев обаче навлиза в много тежка серия от мачове, като след теста с Лудогорец предстои визита на ЦСКА, както и срещи с Черно море, Берое и ЦСКА 1948, преди първия полуфинал за Sesame Купа на България с ЦСКА.

Това ще бъде по-специален мач за полузащитника на Лудогорец Тодор Неделев, който за първи се очаква да се изправи срещу бившия си тим. Както е известно, националът премина на „Хювефарма Арена“ от Ботев миналия февруари, но не записа минута в нито един от двата двубоя до този момент между „канарчетата“ и „орлите“. Днес обаче се очаква той да бъде титуляр.

Старши треньорът на Ботев Душан Керкез няма проблеми с контузени или наказани играчи, но не така седят нещата с отбора на Георги Дерменджиев, който няма да може разчита на лекуващите травми Антон Недялков, Марсел Хайстер, Иван Йорданов и Спас Делев.

По-рано през сезона двата тима се срещнаха в Разград и направиха 2:2. Ботев обаче няма победа срещу Лудогорец в последните си шест мача, а последният двубой в Пловдив завърши 2:0 в полза на шампионите.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


17:45 часа | БОТЕВ ПЛОВДИВ – ЛУДОГОРЕЦ

efbet Лига, 24-и кръг

Главен съдия: Драгомир Драганов, град Варна

Стадион: „Христо Ботев“, град Пловдив


Вероятни състави на двата отбора:

БОТЕВ ПЛОВДИВ (4-2-3-1): Матвей Игонен – Джеймс Ето’о, Атанас Чернев, Антоан Конте, Константинос Балоянис – Янис Карабельов, Антонио Перера – Самюел Акере, Ивелин Попов, Ехидже Укаки – Георги Николов

Старши треньор: Душан Керкез

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Серджио Падт – Сон, Оливие Вердон, Ноа Сонко Сундберг, Аслак Фон Витри – Ивайло Чочев, Якуб Пьотровски – Рик Джонатан, Тодор Неделев, Бърнард Текпетей – Руан Крус

Старши треньор: Георги Дерменджиев