Ботев Пловдив посреща Пирин Благоевград на клубната база „Ботев 1912“ в Коматево. Двубоят ще стартира в 18:45 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от двубоя.

Руският бизнесмен Антон Зингаревич придоби 99% от акциите на клуба. Другата добра новина при „жълто-черните“ е, че Тодор Неделев подписа нов договор с клуба.

През лятото „канарчетата“ привлякоха Дилан Мертенс, Николай Минков, Антоан Бароан, Хадайет Ханкич и Самуел Супрайен.

От своя страна Ботев Пловдив напуснаха Славчо Шоколаров, Янко Георгиев, Крис Добрев, Мишел Еспиноса, Мите Цикарски и Джонатан Перейра.

Пирин Благоевград се завръща в елита след тригодишен престой във Втора лига. „Орлетата“ се завръщат като шампиони на второто ниво на българския футбол.

През лятото на стадион „Христо Ботев“ пристигнаха Светослав Дяков, Станислав Манолев, Петър Занев, Станислав Костов и Мохамед Бехрами.

От Пирин си тръгна Андон Гущеров, който премина в новака във Втора лига Левски Лом.

Мениджърът на „орлетата“ Уорън Фийни заяви, че иска отборът му да се забавлява с играта си и че Пирин може да се цели високо, а не да бъде тимът, който да обърква сметките на другите.