Локомотив София приема Ботев Пловдив в ключов мач от 30-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадиона в столичния квартал "Надежда" започва в 17:45 и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно. Главен съдия на срещата ще е Никола Попов.
 
За домакините изходът на срещата е от изключително важно значение, защото отборът е в зоната на изпадане. "Червено-черните" са 14-и в класирането и нова загуба би утежнило положението им преди плейофите. Тимът на Данил Дончич загуби четири от последните си пет мача. Локомотив няма да може да разчита на Диого Тейшера, който е наказан за натрупани жълти картони.
 
Целта пред Ботев Пловдив е седмото място в класирането и отборът на Душан Керкез е амбициран да трупа точки. "Канарчетата" идват в столицата в отлично настроение след победата с 1:0 над ЦСКА за Sesame Купа на България. Тимът ще е без своя лидер и капитан Ивелин Попов, който беше изгонен срещу ЦСКА за Купата на България и получи санкция от 1 мач. Очаква се Янис Карабельов да започне в титулярния състав, след като пропусна няколко мача заради травма в ръката.
 
В първия сблъсък между двата тима играчите на Душан Керкез прегазиха с 6:0 столичани.