Пирин Благоевград обмисля да продаде своя нападател Юго Комано, който е привлякъл интереса на няколко български отбора, включително и от финалиста за Sesame Купа на България Ботев Пловдив. 24-годишният френски футболист е ключов играч за „орлетата“ и има записани 4 гола.

start-photo.bg
19 снимки

„Канарчетата“ пък ще продължат да следят изявите му до края на сезона и може би след това ще започнат преговори за неговото привличане. Те имат нужда от централен нападател, тъй като през зимата продадоха Антоан Бароан, а неговият заместник Георги Николов се контузи. В момента атаката на тима води хърватинът Мартин Секулич, а Мохамед Брахими и Уме Емануел понякога изпълняват ролята на фалшива „деветка“.

Юго Комано беше привлечен от Пирин през настоящия сезон след престой в българския втородивизионен Дунав Русе, словенския Табор Сежана и люксембургския Диферданж. Той е възпитаник на френския Метц. Комано е в плановете на новака в елита Крумовград, който търси заместник на нападателя Александър Колев, тъй като националът почти сигурно ще се присъедини към Левски.