Отборът на Ботев Пловдив се интересува от защитника на Хановер 69 - Йосип Ележ. През лятото 26-годишният хърватин става свободен агент и може да преговаря с нови клубове. Старши треньорът на „канарчетата“ Азрудин Валентич дори вече е влязъл в контакт с играча.

Йосип Ележ

източник: Gulliver/GettyImages

Хановер е в средата на класирането във Втора Бундеслига и реално доиграва сезона, след като вече няма шанс за елита, нито пък може изпадне в Трета лига. Ележ не попада повече в плановете на германския клуб и със сигурност си тръгва през лятото.

Хърватинът преминава в Хановер през лятото на 2018 година от Риека, като веднъж е бил връщан там под наем. Кариерата на Йосип е доста любопитна. Той е роден е в Сплит, юноша е на Хайдук, откъдето през 2014 година е взет в академията на Лацио, но така и не успява да влезе в първия отбор. Следват престои в италианския Гросето, унгарския Хонвед и датския Орхус.

Йосип Ележ

източник: Gulliver/GettyImages

Бранителят е бивш юношески и младежки национал на Хърватия. Освен това той може да играе еднакво добре и като дефанзивен халф.

Botevplovdiv.bg
7 снимки

В същото време стана ясно, че днес руският бизнесмен Антон Зингаревич трябва да пристигне в България. Основната причина за визитата му са заключителните преговори за акциите на Ботев и финализиране на сделката. Както е известно, благодарение на Сдружение ПФК Ботев и активността на феновете то вече притежава всички дялове от книжата. Очаква се бившият собственик на английския Рединг да придобие 99% от собствеността на пловдивчани.

В момента той управлява датския Фрамед, откъдето бяха взети наставникът Валентич, както и няколко от новите играчи през зимата.