Ботев Пловдив победи с 2:1 Хебър в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. За "канарчетата" това е първата победа като гост през сезона. Антоан Бароан откри резултата от дузпа в 27-ата минута. Хлеб Бухал изравни в 57-ата минута. Виктор Генев даде нова преднина на гостите в 80-ата минута.

start-photo.bg
100 снимки

Ботев Пловдив пое контрола над топката още от първия съдийски сигнал. Реда Рабей опита дълго подаване към Роеи Херман в 7-ата минута, но той не достигна до подаването, иначе можеше да стане опасно за домакините. Добра атака на Ботев в 10-ата минута Антоан Бароан бе изведен отляво, а той стигна до топката и центрира към Елвис Ману. Топката обаче беше изчистена.

Хебър опита контраатака, но там внимаваше Хидайет Ханкич, който излезе, за да избие топката. В 15-ата минута Хебър погледна към вратата на Ботев Пловдив. Георги Търтов центрира, а топката беше свалена към друг футболист на Хебър. Хидайет Ханкич излезе и улови топката, но се сблъска с Мартин Михайлов, който остана на земята. Вратарят влезе в спор с футболисти на домакините, но ситуацията бе бързо овладяна.

В 21-ата минута дойде първата по-опасна атака на Ботев, Роеи Херман проби отляво и намери Антоан Бароан, който стреля от границата на наказателното поле, но топката прелетя над напречната греда.

Само минута по-късно Хебър отговори и то с далеч по-чиста ситуация. Хамдиев се възползва от грешка на защитниците на Ботев и намери Венсан Марсел в наказателното поле на "канарчетата". Марсел бе на отлична позиция и стреля, но топката прелетя над гредата.

Брахими бе изведен с пета от свой съотборник в 24-ата минута. Футболистът на Ботев остана очи в очи с вратаря, а Петър Дебърлиев излезе, за да го спре, но вместо това събори Брахими на земята. Съдията не се забави и посочи бялата точка. Антоан Бароан се нагърби с отговорността да изпълни дузпата. Той се засили и стреля, никакъв шанс за вратаря, който скочи в грешния ъгъл на вратата.

В 33-ата минута Елвис Ману получи добро подаване от Брахими и навлезе в наказателното поле на Хебър. Там бе спрян от Осира Корнел. В 37-ата минута пък Хебърлиев трябваше да се намесва. Елвис Ману намери Брахими, който имаше пространство да стреля и го направи. Топката обаче бе уловена от стража на Хебър.

Второто полувреме започна силно за домакините, още в 47-ата минута Георги Търтов получи шанс да стреля и само страхотната реакция на Хидайет Ханкич запази преднината на "канарчетата". Само минута по-късно и Венсан Марсел успя да пробие в наказателното поле на гостите, но бе спрян успешно от защитник на Ботев.

Домакините продължиха да играят по-добре, а в 57-ата минута Бухал получи страхотен пас от Божуркин, който навлезе в наказателното поле на Ботев. Футболистът на домакините не се замисли и стреля покрай Хидайет Ханкич - 1:1.

Хебър отново погледна към гола в 62-ата минута, когато след хубаво центриране в наказателното поле почти стигна до Венсан Марсел, който бе близо до това да стреля с глава, но не успя да уцели кълбо.

Ботев Пловдив уцели 3 греди в рамките на 2 минути. Първо в 67-ата минута Ботев направи страхотна атака, а Брахими бе изведен на чиста позиция. Той стреля покрай вратаря, но топката срещна гредата. Елвис Ману опита да добави, но топката отново срещна гредата, този път напречната. Секунди по-късно Николай Минков получи добър пас на далечната греда, но той не успя да прати топката в опразнената врата.

В 80-ата минута Ботев Пловдив удари Хебър. Първо Роеи Херман нахлу в наказателното поле на домакините, но бе спрян. Последва корнер, а след страхотното изпълнение на ъгловия удар, топката бе сервирана на главата на Виктор Генев, който не прости на Дебърлиев и Хебър. Ботев Пловдив отново са напред в резултата.

Единственото по-опасно положение преди края на срещата бе на сметката на Есеола от Хебър, който си опита късмета от далечна дистанция с мощен удар, който обаче мина над вратата.

FT ХЕБЪР - БОТЕВ ПЛОВДИВ 1:2

0:1 Антоан Бароан 27'

1:1 Хлеб Бухал 57'

1:2 Виктор Генев 80'

Хебър Ботев

източник: SofaScore

Състави на двата отбора:

Хебър: 1. Петър Дебърлиев, 5. Мартин Михайлов, 38. Хлеб Бухал, 28. Осира Корнел, 27. Роберт Мазан, 8. Алехандро Гарсия, 3. Богомил Божуркин, 97. Венсан Марсел, 17. Арсенио Валпорт, 98. Георги Търтов, 77. Октай Хамдиев

Треньор Владимир Манчев

Ботев Пловдив: 13. Хидайет Ханкич, 2. Роеи Херман, 4. Виктор Генев, 7. Мохамед Брахими, 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан, 22. Реда Рабей, 23. Димитър Тонев, 24. Джаспър Ван Хертъм, 28. Елвис Ману, 44. Роберто Пунчец

Треньор Желко Копич