Ботев Пловдив посреща Монтана във втория неделен мач от 19-ия кръг на efbet Лига в търсене на първа победа при новия си наставник Азрудин Валентич. "Канарчетата" са на незавидното 13-то място и до края на сезона трябва да са убедителни поне на собствен терен. Евентуален успех ще позволи на пловдивчани да изпреварят днешния си опонент и да се настанят в средата на таблицата.

Монтана взе ценна победа в предишния кръг, когато спечели с 1:0 над ЦСКА 1948. При подновяването на шампионата момчетата на Атанас Атанасов загубиха с 0:2 от Левски. Преди това те нямаха победа в 9 поредни шампионатни срещи.

Най-новият в Ботев Маркиньос ще бъде картотекиран утре и вероятно ще дебютира в 1/8-финала за Купата на България срещу ЦСКА 1948. Анвар Елионуси е в групата и почти сигурно ще се появи след почивката. Славчо Шоколаров не е тренирал пъноценно през седмицата и е по-вероятно да остане на резервната скамейка.

Монтана ще е без санкционирания Сергей Георгиев. За първи път в групата попадна стрелецът Димитър Законов. Наставникът Атанас Атанасов ще разчита на дисциплинирана игра в защита, а напред - на скоростта на Тони Тасев.

В срещите между двата отбора домакинският фактор е показателен. Всяка от последните пет срещи е спечелена от състава, който домакинстваше. За да намерим победа на един от двата отбора като гост, трябва да се върнем до 2013 година, когато "канарчетата" се наложиха с 2:0 на "Огоста". През есента Монтана надви "жълто-черните" с 3:1.

Първият съдийски сигнал ще бъде даден в 14:30 часа и ще може да проследите всичко най-интересен на Gong.bg или пряко в ефира на DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA.