Ботев Пловдив сключи партньорство с водещ производител на опаковки. Над петнадесетгодишен опит в съчетание с внедряването на последните технологии от индустрията, постоянно развиващо се ноу-хау и стотици доволни клиенти от целия свят превърнаха печатница „Райт Пак“ във водещ производител на опаковки.

Печатница „Райт Пак“ ЕООД е създадена през 2006 г. като част от австрийската печатна група RATT GmbH. През 2013 г. натрупаният опит и лоялни клиенти им позволява да станат самостоятелно дружество и да продължат да се развиват. Печатницата разполага със собствена производствена и складова база в Асеновград, три производствени линии, широк набор от довършителни операции и високоефективна ERP система.

„Работим с „Райт Пак“ от няколко години, а през последния месец стартирахме и официалното ни партньорство с тях. Една от водещите причини да си партнираме, освен страхотния им професионализъм и качество на продуктите, е тяхната основна мисия – по-зелена индустрия, която чудесно се вписва в нашата визия за развитие“, споделя Мими Вишева, мениджър „Партньорства“ на Ботев.

„Мисия и цел на „Райт пак“ е до края на 2025 г. да достигнат производство, в което 50% от опаковките ни да са изработени от рециклирана хартия. Рециклирането на хартията и последващата ѝ употреба имат важна роля за намаляване на негативното въздействие върху околната среда и по-конкретно изсичането на горите. Увеличаване на употребата на рециклирана хартия само с 10% може да спаси 1 843 200 дървета. Радваме се, че намираме съмишленици в лицето на Ботев Пловдив“, коментира търговският директор на „Райт Пак“ Димитър Димитров.

От декември 2023 „Райт Пак“ е и член на Ботев Бизнес Клуб.