Ботев Пловдив става официален партньор на Сдружение „Спри рака”, съобщиха от клуба.

В Пловдив Сдружението организира за шеста поредна година събитие "Спри рака". Целта му е да популяризира активния начин на живот и физическа активност, както и да организира информационни срещи за преминалите през диагнозата рак и техните семейства.

"Сдружението организира и други събития с тази кауза. Основните цели на сдружението са да възпитават емпатия и да насърчават гражданската ангажираност; да създават ежегодна традиция за провеждане на всякакви събития за: насърчаване на активен начин на живот, осъзнато удоволствие и радост от движението и неговото огромно значение за оздравяване; за набиране на средства за подпомагане на клиниките,лекуващи пациенти с онкологични проблеми,както и информационна подкрепа за семействата им.

Ботев споделя ценностите на организацията и ще подкрепи бъдещите дейности и събития. Ще обявяваме нашите съвместни събития своевременно.

В общество, където всички са готови да подкрепят, помогнат и работят за здравето на хората, диагнозата рак не е присъда.

Ние вярваме, че заедно можем да победим рака", се казва в изявлението на Ботев Пловдив, публикувано на официалния сайт на "жълто-черните".