Треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов ще получи добри новини по повод 58-ия си рожден ден днес. „Жълто-черните“ са на път да уредят двете си зимни попълнения от Латинска Америка – Андерсон Барбоса и Файдер Бурбано. Те подписаха договори още на 31 януари.

Жълтата карта на Андерсон от Бразилия вече е пристигнала. Оттам последната стъпка е да се извадят работни визи за двамата чуждестранни играчи. Очаква се това да се случи през тази седмица и те да са разположение за срещата на „Армията“ в събота.

Андерсон е на 20 години и действа като крило. Бразилецът се присъедини към тима още преди месец – на 23 януари. Феро остана доста доволен от него, като го определи като „нешлифован диамант“.

Файдер Бурбано пък е на 27 години и е колумбиец. През 2019 година е записал 26 мача, 1500 минути и два гола за Индепендиенте Санта Фе в елита на родината си. Има над 200 срещи на елитно ниво в Колумбия, като е играл още в Индепендиенте Меделин, Енвигадо, Атлетико Букараманга и Рионегр, а също така и за уругвайския Рампла Хуниорс. / „Тема Спорт“