Докато в Ботев Пловдив чакат пристигането на Ласина Траоре или друг класен нападател, клубът вече се сдоби с трети директор. По информация на metaratings.ru, бившият изпълнителен директор на Локомотив Москва Алексей Киричек може да стане нов търговски директор на пловдивчани.

Руснакът миналата седмица вече е бил в България на среща със собственика на клуба, руският бизнесмен Антон Зингаревич. Киричек е член на комитета по маркетинг на Руския футболен съюз и представяше Русия при разработката на плавилото за "финансов феърплей" на УЕФА.

Ще припомним, че в края на март Зингаревич покани в отбора бившия геренален директор на на Анжи Махачкала Герман Чистяков за длъжността изпълнителен директор. Преди седмица официално бе представен и нов спортен директор - Дино Диамантопулос. Гъркът е бил спортно-технически шеф в Панатинайкос и Арис, а няколко години бе и футболен мениджър.

Кой всъщност е Алексей Киречек? Завършил е Санкт Петербургския държавен университет по иконоика и финанси, след това учи в Rotterdam School of Management, Erasmus University. През 2006 – 2010 – първи вицепрезидент на Локомотив" Москва, 2011 – 2016 – управляващ директор на агенцията SPHERE SPORTS&CONSULTING (Германия), 2016 – 2019 – изпълнителен директор на Локомотив Москва.

Преподава "Мениджмънт на професионалния футболен клуб" в московски университет.