Ботев Пловдив изпрати благодарствено писмо към своя талисман. Така нарекоха 10-годишния Алек Георгиев след победата с 2:1 над Лудогорец във финала за Купата на България през 2017-та, защото „проби“ охраната и влезе на терена да се снима с любимците си и да пипне трофея.

Благодарността днес не е за подкрепата към футболистите или радост от победи, а за последния опит за спасението на клуба от фалит.

Алек дари събраните в касичката си 260 лева, за да помогне на Ботев. С този жест малчуганът трогна не само „жълто-черната“ общност в десетилетието, когато дамоклевият меч виси със страшна сила върху пореден велик български футболен клуб.

Баща му Асен е сред най-верните привърженици на „канарчетата“. Сам също е дарявал нееднократно суми за любимия клуб, участва в благотворителни търгове.

„През 80-те години, когато аз бях на 10, майка ми рисуваше емблемата на Ботев върху бяла тениска, а баба ми плетеше жълто-черни шалчета, за да отида „подготвен“ на мач – казва Георгиев, днес един от най-уважаваните адвокати у нас. – Сега, когато имам всички тениски и шалчета на Ботев, клубът пише писмо на сина ми…Сигурен съм, че Ботев не ще умре.“

Надеждата за спасение минава единствено през дарения от фенове, а крайният срок за изкупуване на дълга към фалиралата КТБ е 25 октомври. Георгиев разкри призива на малкия Алек към всички, които обичат отбора: „Ботев“ няма да умре!“/Труд