Ботев Пловдив победи Дунав Русе като гост с 2:1 в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. Двата гола за успеха реализира Виана в 13-ата и 49-ата минута. За Дунав точен беше Ахмедов в 87-ата минута от дузпа, а Ботев завърши двубоя с 10 души след червен картон на Перейра в 85-ата минута на срещата.

През първата част падна само един гол като двубоят се развиваше в доста слабо темпо. В началните минути двата тима тима си размениха по един удар към вратите чрез Щерев и Перейра.

Ботев откри резултата в 13-ата минута, след като Тонев центрира отляво, а Виана матира Макенджиев, за да изведе отбора си напред в резултата. Дунав отвърна с удари на Христов и Щерев, които не попаднаха в целта.

Домакините опитаха да се върнат в мача, но Ахмедов не намери целта.

В началните минути на второто полувреме Ботев узакони победата си с нов гол на Виана, а асистент отново беше Александър Тонев, но този път пасът дойде отдясно по атаката на "канарчетата".

Дунав тръгна да атакува, а с влизането на Селеменев и Кавалканте наставникът Людмил Киров опита да промени играта на тима си. Антонио Вутов беше на голова позиция в 62-ата минута, но ударът му не намери целта. 

Русенци опитаха да се върнат в двубоя поне с почетен гол, но Ахмедов и Селеменев не намериха целта, а удар на Щерев в 82-ата минута нацели напречната греда на Георгиев.

Три минути по-късно Перейра беше изгонен за нарушение срещу Кавалканте около наказателното поле на Ботев. Съдията отсъди дузпа, а от бялата точка Ахмедов намали изоставането на русенци до 1:2.

След този успех Ботев вече има 13 точки в класирането, колкото има и Дунав, но "канарчетата" вече са на 10-ото място.

Дунав - Ботев Пловдив 1:2
голмайстори: 0:2 Виана (13, 49), 1:2 Ахмедов (87-дузпа), ч.к Перейра (85-Ботев)


Дунав: Макенджиев, Исаевски, Милчев, Ковачев, Николов, Костадинов, Лазаров, Димов, Щерев, Ахмедов, Христов

Ботев Пловдив: Георгиев, Филипов, Димитров, Пиргов, Марин, Джонатан Перейра, Терзиев, Тонев, Шопов, Неделев, Виана 

съдия: Валентин Железов