Отборът на Ботев Пловдив победи Витоша Бистрица с 2:1 в първи двубой от съботната програма на седмия кръг на efbet Лига. В двубоя на тренировъчния терен „Коматево“ и двата гола за домакините бяха отбелязани  от Марко Перван, съответно в 22-та и 60-та минута. Почетното попадение за гостите отбеляза преотстъпения от Левски нападател Илия Димитров.

29 снимки

По този начин Ботев се съвзе от негативните резултати напоследък и се върна към пътя на победите. Неволите на Витоша от друга страна продължават, като отборът записа вече 7-ма поредна загуба от началото на сезона и остана единственият отбор без точка.

Мачът започна с натиск на гостите от Бистрица. Още в 5-та минута Запро Динев получи дълъг пас зад гърба на защитата на Ботев и успя да надбяга Димитър Пиргов, за да пласира удар във вратата на Георги Аргилашки. койти обаче стражът спаси добре.

Само 4 минути по-късно дойде нов голям шанс за Витоша. След пробив на Атанас Кабов от дясната страна на Ботев той върна топката малко зад точката на дузпата, където Илия Димитров стреля, но ударът беше блокиран от Кристиян Димитров.

Ботев започна да играе по-добре, като удари записаха Александър Тонев и Фернандо Виана, но те бяха спасени от Християн Василев. Тази подобрена игра донесе и логичен гол. В 22-та минута, Станислав Шопов центрира чудесно от лявото крило, след което на задната греда беше оставен напълно сам Марко Перван, който с хубав шут в левия ъгъл матира Християн Василев.

 

Момчетата на Енгибар Енгибаров обаче се активизираха отново и успяха да шокират зрителите на „Коматево“. В 34-та минута Ваньо Иванов беше оставен да центрира от десния фланг, като неговото подаване намери отскокът на Илия Димитров, който не остави никакви шансове на Георги Аргилашки.

 

Началото на второто полувреме започна с изключителен натиск пред вратата на Витоша Бистрица. В рамките на 2 минути – 57-та и 58-та, последователно Радослав Терзиев и Марко Перван направиха пропуски пред вратата на Християн Василев, като хърватинът даже уцели левия страничен стълб на вратата на Витоша.

В 60-та минута все пак домакините взеха своето. Полузащитникът Перван пласира великолепен удар, след като топката на границата на наказателното поле на Витоша и пласира страхотно премерен шут в скобата, като не остави никакви шансове на Василев.

 

Витоша все пак имаха своя шанс да реагират почти мигновено. В 62-та минута Атанас Кабов напредна през центъра на терена и намери топката добре от около 25 метра, за да уцели гредата над главата на Георги Аргилашки.

До края на двубоя темпото на терена решително спадна, въпреки опитите на възпитаниците на Енгибар Енгибаров да намерят изравнителен гол. Това обаче така и не се случи и резултатът беше оформен на 2:1 за „ботевистите“.

Ботев Пловдив - Витоша Бистрица 2:1

Марко Перван 1:0 (22)

Илия Димитров 1:1 (34)

Марко Перван 2:1 (60)

Съставите на двата отбора: 

Ботев Пловдив: Георги Аргилашки, Родни Клустър, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Еберт Кардосо, Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев, Станислав Шопов, Марко Перван, Александър Тонев, Фернандо Виана;

Витоша Бистрица: Християн Василев, Тодор Гочев, Евгени Зюмбулев, Венцислав Бонев, Георги Амзин, Запро Динев, Лъчезар Котев, Ваньо Иванов, Атанас Кабов, Илия Димитров, Емил Гъргоров;