Ботев Пловдив започна инициатива по набиране на пари за закупуването на дългогодишния дълг към Коорпоративна търговска банка. Ето какво написаха "канарчетата" в официалния си сайт.

„Жълто-черната“ общественост стартира мащабна кампания за събиране на средства за закупуването на дълга към КТБ (фирма Рент Мениджмънт). Дългът е на стойност 565 000 лева и на практика застрашава съществуването на нашия любим Клуб.

За целта е отворена банкова сметка, в която феновете могат да направят своите дарения. Сметката е направена само и единствено за кампанията и събраните в нея средства ще отидат за закупуването на дълга.

Кампанията е подкрепена от фенските организации в „жълто-черната“ публика. В момента тече подготовка и по още няколко инициативи от феновете за събиране на нужните средства за закупуването на дълга.

Публиката на Ботев винаги е била символ на битката и вяратадо последен дъх. Нека в този труден момент за пореден път докажем, че заедно можем да постигнем всичко.

Събирането на средствата би било ясен знак към всеки заинтересован инвеститор за огромната фенска маса, която Ботев (Пловдив) притежава.

Ботев (Пловдив) е най-старият футболен клуб в България и това е гордост за всеки „жълто-черен“ фен. Нека заедно подпомогнем съществуването на нашия любим Клуб, носил радост на поколения пловдивчани.

IBAN: BG69TEXI95451004334101

BIC/SWIFT: TEXIBGSF

Получател: ПФК Ботев АД

Само Ботев!", гласи обръщението.