Сдружение „ПФК Ботев“ излезе с декларация във връзка с вчерашния бой между фенове на отбора при победата с 2:0 над Етър. Счита се, че причината за мелето са разногласия относно подкрепата към ръководството на клуба. По време на двубоя можеше да се види банер, на който беше изписано „Вън плъховете от Ботев“.

БЛАГОДАРИМ НА ИСТИНСКИТЕ БУЛТРАС

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА:
ЛУДАТА БАНДА, БРИГАДА ТРАКИЯ, CENTRUM CREW,
УВАЖАЕМИ БОТЕВИСТИ,

Когато едва преди няколко дни изразихме увереност, че феновете на Ботев ще бъдат добри стопани на стадион „Христо Ботев“ и, ако трябва, ще трепят мишки и хлебарки, не подозирахме, че ще сме толкова добри пророци. Но сега вече е факт: още при първия домакински мач на Колежа се случи точно това.

Днес се обръщаме с благодарност към членовете на трите най-големи фенски фракции, които са и сред най-старите организации на привърженици на Ботев – „Лудата Банда“, „Бригада Тракия“, Centrum Crew, и които възприемаме за истинските Бултрас. Както и към всички останали фенове на отбора, които осъзнават какво се случва. Благодарим Ви и сме дълбоко признателни за подкрепата към Сдружение ПФК Ботев, изразена по време на срещата срещу „Етър“.

Вече сме напълно убедени, че всички ние заедно няма да позволим на една шепа хора, които пред съдбата на Ботев поставят желанието си за осигуряване на владението и ползване на стадиона в свой личен и корпоративен интерес, да изпълнят пъкления план – да превземат Сдружението, а с това и клуба.

Силата е в истината, пазете Ботев Пловдив, пазете Сдружението!
Сдружение ПФК Ботев