Алексий Жуковин, главен изпълнителен директор по инфраструктура и развитие на ПФК Ботев Пловдив взе участие в международен футболен семинар в Португалия, съобщи официалната страница на пловдивчани. Целта на срещата беше дискусия за максимално ефективното експлоатиране на футболните стадиони. Жуковин се изказа активно по темата: "Максимизиране на приходите от стадионите - 365 дни в годината".
 
Представители на Тотнъм, Евертън и Удинезе също взеха участие в семинара Thinking Football Summit, който е водещ проект в европейски мащаб. Той има за цел да дебатира професионалната футболна индустрия, включвайки международно известни лектори във футболната сфера.
 
Събитието има за цел да популяризира корпоративната и бизнес страна на футбола, което е уникална възможност за укрепване на връзките със спонсори, партньори, заинтересовани страни, международни гости, а също и със спортните дружества и основните институции на професионалния футбол.
Чрез подобрен залог върху технологиите, иновациите, развлеченията и работата в мрежата, Thinking Football Summit има за цел да събере фенове, студенти, компании и футболни професионалисти.
 
Както е известно, Ботев Пловдив се опитва да построи отново стадион Христо Ботев, съборен напълно през 2014-а година. Вече седем години тимът играе мачовете си на базата в Коматево, а строежът се рестартира на етапи, но все още е далече от крайното завършване.