Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич продължава да не дава отговор на въпроса дали ще остане начело на "жълто-черните". При пристигането на "канарчетата" на летище "Пловдив" след отпадането от кипърския АПОЕЛ в Лигата на конференциите Валентич заяви, че разговорите му с ръководството на клуба ще продължат и днес на базата на отбора в "Коматево". Той обаче изрази разочарованието си, че не усеща подкрепа към себе си и отбора.

"Продължаваме да разговаряме с ръководството на клуба. Имах среща със собственика Антон Зингаревич след мача вчера и сега отново ще се обсъдим ситуацията. До довечера ще мога да отговоря на въпроса дали ще остана начело на тима. Разочарован съм, защото не успяхме да привлечем качествени състезатели през трансферния прозорец и не реагирахме достатъчно добре на загубата на Тодор Неделев заради контузия. Платихме много висока цена за това.", коментира наставникът на Ботев.

"Ако има нещо, което ме нарани, е това, че в първия мач от сезона срещу Хебър (Пазарджик) нямаше никаква подкрепа към отбора от страна на феновете. Към същия този тим, който само месец по-рано завърши трети и спечели исторически бронзов медал за клуба. Постигнатото от нас сякаш беше хвърлено в боклука и веднага беше забравено. Създаде се толкова негативна енергия около тима и това ни се отразява зле, както на играчите, така и на мен ", допълни той.

"От както дойдох в Ботев, се чувствам самотен и това изстисква енергията ми. Феновете не оценяват това, което постигнахме през миналата кампания. Хората, които разбират футбола, ще видят, че преди да дойда, Ботев не съществуваше като клуб, а сега е напълно професионален отбор. Това е първият случай, в който губим няколко поредни срещи, и всичко около тима е тотален хаос. Футболът не работи по този начин. Ако Валентич е най-големият проблем на Ботев в момента, вярвайте, че аз никога не искам да бъда проблем за клуба.", коментира босненският специалист.

Той даде и своята оценка за срещата в Никозия, която "канарчетата" загубиха с 0:2 и отпаднаха от Лигата на конференциите. 

"Беше тежък мач, особено през първите 20 минути. След това успяхме да отговорим на агресията на противника, но АПОЕЛ успя да отбележи в самия край. През второто полувреме ние бяхме по-добрият отбор на терена, но не съумяхме да реализираме. Нямаше как да продължим напред, без да реализираме попадение. Считам, че и в двата мача кипърският отбор не ни надигра и не беше много по-добър от нас. Имахме нашите шансове, но не успяхме да се възползваме от тях.", завърши Валентич.