Старши треньорът на Ботев Пловдив – Душан Керкез, похвали играчите си след категоричната победа с 3:0 над Берое в Стара Загора.

„Освен че  отбелязахме три гола, смятам, че успяхме да изпълним плана си за мача по перфектния начин. Берое бе в добра форма преди този мач. Имат много класни състезатели от Южна Америка. Мисля, че номер 22, Себастиян Вия е най-добрият чужденец в efbet Лига, заедно с Якуб Пьотровски от Лудогорец. Наясно бяхме, че не трябва да им даваме възможности”, каза той.

„Поздравявам играчите си, че се раздаваха и се подкрепяха един друг. Някои от предни позиции се връщаха в отбрана. Знаехме, че този момент ще дойде след разочароващите резултати. Можехме да вкарахме още, но в крайна сметка заслужавахме да спечелим.

Може би мачът с ЦСКА 1948 може да е решителен за класирането. След това обаче имаме още два мача. Вярвам, че трябва да подхождаме мач за мач.

За мен е важно, че отборът не се състои от единадесет състезатели. Имаме наказани, имаме контузени футболисти. Това е липса на късмет, но групата ни е много добра.

За всички е най-добре да играят с най-добрите отбори в първенството. Не мисля, толкова напред в бъдещето. Искам сега играчите ми да се възстановят и да мислим за следващия мач. С всеки следващ мач ще преценяваме какви са ни шансовете.

Това очаквам от играчите ми - да дават най-доброто от себе си, за да ни подкрепят феновете”, допълни Керкез.