Клубове от елитните първенства на Турция и Русия искат звездата на Ботев Пловдив Тодор Неделев. Те са отправили конкретни запитвания за футболиста. Една евентуална продажба на Неделев ще вкара сериозни финансови средства в клубната каса на пловдивчани, което с оглед прекъсването на първенствата ще е добра новина за бъдещето на отбора.

Наскоро играчът заяви, че в България бе играл единствено за „канарчетата“, въпреки че през зимната пауза сериозно се заговори за интерес на доста отбори към Неделев, но националът остана в Пловдив.

В същото време стана ясно, че Ботев почти сигурно ще разчита на две нови попълнения от чужбина при подновяването на шампионата. Това са колумбиецът Фабио Бурбано и бразилецът Андерсон Барбоса. Идвамата бяха привлечени през зимната пауза, но заради проблеми с документите и най-вече работните им визи нападателите така и не бяха картотекирани в БФС.

Сега обаче и двамата южноамериканци вече ще са на разположение на треньора Ферарио Спасов, който на няколко пъти вече подчерта, че ще разчита на тях, за да засилят конкуренцията в предни позиции. През пролетта „канарчетата“ реално играят без централен нападател.

От Ботев споделиха на сайта си, че ще се съберат на 23 март за тренировки, но след предписанията на Медицинската комисия към централата това ще се случи най-вероятно на 30 март. / "Тема Спорт"