ДЗЗД "Колежа" - с водещ партньор ПИМК ще строи стадион "Христо Ботев". ДЗЗД "Колежа" е единствената фирма, която отговорила на всички условия и беше допусната до последната фаза и отварянето на ценовите оферти. Останалите четири фирми бяха отстранени, защото техническите им предложенията не отговарят на всички критерии, които са поставени от Общината.

Офертата беше отворена от директорът на Дирекция „Обществени поръчки” Тодор Тодоров.

Фирмата е предложила цена на стойност 43 657 605.52 лева без ДДС. Стойността, която е заложена в обществената поръчка е 44 348 399.28 лева без ДДС. 

До този момент са осигурени 25 млн. лева от правителството. Средствата трябва да стигнат за първия етап, с който на "Колежа" да се играят мачове от еfbet Лига. Остатъкът ще е за цялостния проект, който включва търговски площи, съпътстваща инфраструктура и другите дейности.

Предстои да се събере комисия, която да определи изпълнителя. След решението на комисията има двуседмичен срок, в който решението може да бъде обжалвано. Ако няма жалби може да се пристъпи към подписване на договора и стартиране на строителството. 

Припомняме, че строителството на стадион "Христо Ботев" беше спряно през 2014г. и Ботев е принуден да играе домакинските си мачове на клубната си база в Коматево.