След като вече направиха шествие пеша от замразения строеж на стадион "Христо Ботев" до площада пред Община Пловдив, сега феновете на Ботев организират автошествие по улиците на града с искане за бързо и честно завършване на строежа на любимия им дом.

То ще стартира веднага след края на днешния мач между "канарчетата" и Етър на тренировъчната база в Коматево и ще завърши пред стадиона. Ето какво призовават организаторите на автошествието:

"Скъпи Ботевисти, Уважаеми приятели на футбола,"

"Време е отново да покажем на всички, че мечтата ни да се върнем у дома, на Колежа, е по-жива от всякога. В дом, построен по одобрения от Община Пловдив проект, с ясна и неоспорима публична собственост, изграден в обозримото бъдеще. Дом, от който никакви частно-собственически интереси не биха ни отстранили или биха поставили в зависимост – нас и любимия ни Ботев."

"Каним всички ботевисти и любители на футбола и спорта да се присъединят към организираното от Сдружение "ПФК Ботев", Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции BULTRAS автошествие от Футболен комплекс "Ботев 1912" до стадион "Христо Ботев". То ще се проведе след футболната среща между Ботев и Етър."

"Срещата е с начален час 17:30 часа на клубната база в Коматево, а веднага след нейния край – около 19:30 часа ще потеглим всички заедно към нашия Дом – стадион "Христо Ботев". Автошествието е обявено в Община Пловдив и съгласувано с органите на реда. Призоваваме всички участници да спазват обществения ред."

"ДА ПОКАЖЕМ НА ВСИЧКИ, ЧЕ МЕЧТАТА НИ Е ПО-ЖИВА ОТ ВСЯКОГА И ЩЕ Я ОТСТОЯВАМЕ ДОКРАЙ", написаха организаторите на автошествието.