Фенове на Ботев Пловдив излязоха тази вечер на протест в центъра на града с искане да бъде завършен клубния стадион, който се строи вече десета година. 
 
Той бе организиран от Сдружение "ПФК Ботев", Клубът на привържениците на "канарчетата", обединени фракции "Бултрас", Фондация Жълто и Черно и Сдружение Бултрас файт клуб.
 
На събитието, което стартира от площад “Съединение”, се събраха множество запалянковци на “канарчетата”, а бройката им надхвърля 1000 души. Те опънаха транспарант "Колежа или смърт".
 
"Протестът днес не е за пари. Искаме с отпуснатите 12 милиона лева да се завърши козирката с покрив и да се пуснат четирите сектора и строителят за негова сметка да поправи некачествено извършените дейности, които установихме при инспекцията.
 
Изобщо не искаме да говорим за пари. Не искаме да политизираме протеста. Той няма нищо общо с никакви избори. Искаме Колежа да бъде завършен с отпуснатите пари до ниво мачове в А група с 4 сектора и покрита козирка", заяви преди началото Борис Гиздаков, председател на Сдружение ПФК Ботев Борис Гиздаков.
 
На протеста бе забелязано и силно полицейско присъствие. Привържениците блокираха оживени улици и булеварди в Пловдив, а шествието им започна от площад “Съединение”, след което се насочи към Общината. Протестиращите обаче не бяха допуснати до сградата, след като полицията загради с метална ограда общината,  за да не се повтори случаят от миналогодишната акция на бултрасите, когато счупиха с камъни стъкла на местната управа.