Привържениците на Ботев Пловдив потърсиха отговор на запитване от Гражданския съвет към община Пловдив за това, какви дейности ще се покрият с първата сума от 25 милиона лева, след като стана ясно, че се планира довършването на две от трибуните на стадион „Христо Ботев“ и търговските части към тях.

Желанието на феновете на „жълто-черните“ е да се даде приоритет за завършването на трибуните, а не на търговските площи. Гражданският съвет входира в общината второ писмо, с което иска да се изясни детайлно какво се предвижда за довършването при първия етап на строежа.

"ДО Г-Н ПЛАМЕН РАЙЧЕВ, ЗАМ.- КМЕТ „СТРОИТЕЛСТВО И ИНВЕСТИЦИИ“, 
ОБЩИНА ПЛОВДИВ ЗАЯВЛЕНИЕ 
От Граждански съвет за обществена подкрепа за дострояването на стадион „Христо Ботев“ към “СДРУЖЕНИЕ ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ ПЛОВДИВ“ 

Относно: Ваш отговор с Изх. № 21КЛ-222/26.04.2021 г. на наше заявление с ваш Вх. № 21КЛ-222/19.04.2021г.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН РАЙЧЕВ. Благодарим Ви за своевременния отговор на поставените от нас с предходното ни писмо въпроси. 

За съжаление считаме, че не сме получили ясни, конкретни, точни и обосновани отговори по трите теми, становището Ви съществено се различава от първоначалните изявления на факторите по строителството на стадион „Христо Ботев“, което не удовлетворява големия обществен интерес към строежа. Поради това, отново се обръщаме към Вас за следното: 

Молим, да ни предоставите количествено-стойностната сметка за извършване на СМР в размер на 25 млн. лв. с ДДС, въз основа на която формирате финансово-строителния план на първия етап от дострояването на стадиона, гарантиращо ползването на стадиона за българското първенство и купата на България. Освен възложеното изпитване за пожароустойчивост, какви действия са предприети за проверка съответствието на наличните седалки към действащите: санитарно-хигиенни норми; строително-технически норми; международни изисквания (на UEFA за 4-та категория)? 

Кога и как ще бъде извършен ремонта на терена на стадион „Христо Ботев“, съобразено със строежа, с подходящия времеви период и с намеренията за ползване на стадиона за вътрешни мачове? Очакваме Вашия писмен отговор по възможност в 7 дневен срок на адрес: гр. Пловдив, ул. Ильо войвода 4, Адвокатска кантора адв. Тихомир Стойчев, email: us@botevplovdiv.org Пожелаваме Ви здраве и светли Великденски празници! 

За ГРАЖДАНСКИЯ СЪВЕТ: 
С уважение, РАДОСЛАВ КОШИНСКИ 
Председател на УС на Сдружение ПФК Ботев Пловдив", написаха от Сдружението.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.