Наставникът Ферарио Спасов изказа адмирации към своите играчи въпреки загубата 0:1 от Лудогорец в efbet Лига при повторния дебют на специалиста начело на Ботев Пловдив. Опитният наставник заяви, че реакцията на феновете след края на срещата е била важна индикация за настъпилата позитивна промяна, но в същото време отчете спешната нужда от точки, тъй като „канарчетата” остават предпоследни във временното класиране.

Срещу шампиона пловдивчани действително имаха огромен брой чисти ситуация и в голяма част от мача надиграваха разградчани, като разликата дойде от невероятните намеси на Пламен Илиев. В същото време за гола на Жоржиньо сериозна грешка допусна стражът на Ботев Янко Георгиев.

„Със сигурност Пламен Илиев ни попречи. Това мога да кажа като коментар. Това беше човекът. С изключение на техния гол, Лудогорец не създаде пред нашата врата положения. Добре бяхме разположени, добре изиграхме мача. Създадохме достатъчно положения, с които този резултата да не бъде в наша вреда. Затова съм огорчен – невинаги добрата игра води до позитивен резултат. Най-важното обаче бе реакцията на отбора, начинът, по който се противопоставихме на Лудогорец и им създадохме проблеми. Не бива да навеждаме глави след тази загуба, а да наберем самочувствие. Липсата на точки определено се отразява зле върху увереността на отбора”, заяви Спасов пред DIEMA SPORT.

„Промяната идва от играчите. Магьосници във футбола и живота няма. Ако кажа, че за тези 10 дена сме направили нещо велико, за да променим нещо, ще е лъжа. Разговорите бяха в тази насока, защото футболистите са добри. Имаше разколебаване, налегнала апатия. Имаше и други причини, които няма да споменавам. Те тренираха по изключително добър начин. Това, че играхме добре, ще ни даде самочувствие за в бъдеще, че ще можем да трупаме точки.”

„Разбира се, младите играха на ниво. Всички те са футболисти на Ботев – те не са млади, не са дебютанти. Щом тренират с нас, те са футболисти на Ботев. Играят със същото самочувствие, каквото имат и останалите. Не мога да ги деля. Със сигурност разполагаме с други добри млади футболисти. Това е пътят. Трябва да поемаме рисковете да ги пускаме, а те да защитават своето място на терена. Воюва се за това нещо, то не е даденост.”

„Работата се върши точно на терена. Атмосферата, откъдето и да я погледнеш, е такава, но с днешното представяне и привържениците видяха реакцията на отбора, промяната. Винаги съм казвал, че феновете са най-важният барометър. Дори след загуба от Лудогорец, те изпратиха подобаващо играчите. Така и трябва да бъде. А всичко случващо се не само в Ботев, а изобщо в българския футбол напоследък, с колегите се шегуваме, че по-подходящо време да бъдем треньори на Ботев няма. Отдавам всичко на момчетата – те са тези, които карат отборът да изглежда добре или недобре.”

„Чувствам се странно да съм треньор. Допреди няколко седмици имах съвсем други ангажименти в клуба. Трябваше да се взима бързо решение. Това е отбор, в който се чувствах добре преди няколко години. Трябва да се стегнем, защото мястото, на което отборът се намира, не подхожда на Ботев”, завърши Спасов.