Новият треньор на Берое Димитър Димитров-Херо е отказал наскоро предложение от Ботев (Пловдив). Канарчетата са го търсили за заместник на черногореца Желко Петрович, който беше уволнен на 16 октомври. Херо е поискал няколко дни за размисъл и в крайна сметка след голямо колебание е казал "не" на офертата от Ботев, твърди "Тема спорт".

Както е известно, основен приоритет пред Ботев е построяването на стадиона, докато съставът се намира в преходен период. Освен това пловдивчани сега са с доста контузени състезатели и малка бройка полеви футболисти. В това отношение Берое е в много по-добро състояние. Заралии имат утвърдено ядро на състава.

Херо е работил в Ботев, макар и само за 2 дни. Бургазлията беше назначен за спортен директор на клуба на 2 юни 2014 г., като идеята беше да работи в екип с треньора Станимир Стоилов (начело на Ботев от декември 2012 г.). Два дни по-късно обаче Мъри напусна, а солидарно с него си тръгна и Херо. Сега няколко дни след като Димитров е отказал на Ботев, той е получил предложението от Берое, което е приел доста бързо. Пловдивчани пък поне до края на годината ще са водени от Ферарио Спасов.