Големите проблеми в Ботев Пловдив около строежа на стадион „Христо Ботев“ и раздялата с Тодор Неделев не оказаха негативно влияние при гостуването на Черно море и „канарчетата“ спечелиха важния мач на „Тича“. Отборът изглеждаше сплотен и с ясната мисъл, че напрегнатите дни са останали на заден план.

Може би в точния момент неочакван герой блесна за Ботев. Вратарят Хидайет Ханкич спаси отбора със серия от невероятни спасявания и показа, че силата на отбора не е само в предни позиции. Австриецът обаче не пропусна да покаже своята скромност след невероятния мач:

„След гостуването на Левски това беше най-тежкият мач, който имахме. Работихме добре и заслужено победихме. Тошко е легенда на Ботев и ще ни липсва страшно много. Показахме обаче, че има живот и след Тодор Неделев в клуба. Трябва да работим много здраво и да продължим да гоним целите си. Искам да имам колкото се може повече „сухи“ и да носим победи за клуба“, заяви Ханкич за предаването „Преди кръга“ по DIEMA SPORT.

Победата над Черно море свали малко от напрежението, което бе в клуба. Бързо обаче идва следващия мач, който също няма да бъде никак лек. Септември постепенно набира скорост и победата над Берое показа, че Светослав Петров може да развие потенциала на своите момчета. Статистиката е на страната на пловдивчани, като последната победа на Септември над Ботев е през 1998-а година с 2:0.

.LAP
17 снимки

„Със сигурност, когато отборът побеждава настроението е приповдигнато и се работи по-добре, но за добро или за лошо във футбола след една седмица два следващ мач и, ако не си концентриран и мобилизиран, и загубиш, всичко се връща от начало. Ние, за да израстваме, трябва да бъдем на нужното ниво и да запазим тази концентрация. Надявам се тази победа да бъде повратната точка и да започнем да играем с по-голямо спокойствие и самочувствие“, заяви Петров след успеха над старозагорци.

В лагера на „канарчетата“ обаче трябва да останат концентрирани и да накарат своите фенове колкото се може по-бързо да забравят за раздялата с Тодор Неделев.

start-photo.bg
49 снимки

„Имахме много тежка седмица. Трудна за ръководството и за футболистите, и за феновете. Имаше много емоции, но сме щастливи, че спечелихме тези три точки. Където и да отиваме, срещу когото и да играем, целта е една – да побеждаваме. Можем да погледнем малко по-смело към седмото място, защото феновете заслужават най-доброто – мачовете в Европа. Тодор е най-добрият футболист, когото аз съм тренирал до момента. Като баща и човек разбирам избора му. Той имаше възможност да избира. С оглед на това, което му се случи през последните две години, разбирам неговото решение. Клубът му даде опции и той избра. Не можем да се борим с Лудогорец финансово. Важно е бъдещето. Тодор Неделев е едно от най-големите имена в българския футбол, но животът продължава“, сподели треньорът на Ботев – Бруно Балтазар, след победата над Черно море.

Срещу Септември Ботев за първи път ще има шанса да запише трета поредна победа. Младият столичен тим обаче не е за подценяване и показа, че може да създаде проблеми на всеки един отбор.