Старши треньорът на Берое – Петър Хубчев, сподели, че е останал доволен от характера на неговите футболисти, които не се предадоха до последния момент и успяха да стигнат до равенство от 1:1 срещу тима на Ботев Пловдив.

„От характера, който показахме като отбор – да, доволен съм. Ситуацията, която беше проверена за дузпа, не я видях и не мога да я коментирам, а също така и реакцията на футболистите преди да я погледна поне на монитор. Но това са нормални неща, започна Хубчев анализа си за мача. "Защо направих една смяна? С играчите, с които разполагаме, и според начина, по който играхме, трябваше да направим една смяна“.

Антон Узунов
99 снимки

В отбора първи мач като титуляр игра Абел Анисе. За националът на Мадагаскар Берое е пети отбор у нас след Черноморец Бургас, ЦСКА, Ботев Пловдив и Лудогорец.

„Анисе е познат от престоя си в други отбори в България с това, че се движи непрекъснато 90 минути.  Сега не е в най-добрата си форма, но аз бях чувал за това момче, че наистина се държи като професионалист и тренира така. Той от една седмица е при нас и полага всички усилия, за да бъде в една максимално добра кондиция. И днес го показа. И не само той. Не сме лягали по терена, не са ни се схващали краката. Просто опитахме до края да се борим“.

LAP.bg
58 снимки

Той отказа да говори дали ще има нови попълнения, но след това добави, че емоционалната част с късното изравняване би трябвало да даде нов психологически старт за следващите мачове.

„Това е важното, което трябва да използваме. Начинът, който се държа отбора. Въпреки състоянието и индивидуалните качества на футболистите. Този мач трябва да бъде основата, върху която трябва да надградим“, заяви Хубчев след мача.