Ботев Пловдив победи Ботев Враца с 6:0 на "Коматево" в мач от 17-ия кръг на efbet Лига. Головете за домакините отбелязаха Виктор Генев, Антоан Бароан, а пък Елвис Ману реализира хеттрик, докато Луиз Соарес си отбеляза автогол. С тази победа "канарчетата" са вече 10-ти с актив от 19 точки, докато врачани остават на незавидната 12-та позиция с едва 14 пункта на сметката си.

74 снимки

В 3-та минута дойде първата по-добра възможност в мача. Елвис Ману получи добра възможност след доза късмет, но ударът му премина встрани от лявата греда на вратаря на Ботев Враца. Малко след това Бароан предостави добро подаване на Херман в наказателното поле, но ударът на десния бранител на Ботев Пловдив бе право в ръцете на Костов. В 10-та минута се откри страхотен шанс за "канарчетата", след като Роеи Херман от аутлинията центрира за Мохамед Брахими, но неговия силен изстрел мина покрай вратата.

Логичното се случи три минути след това, когато Роеи Херман отново демонстрира страхотното си центриране, след като достави перфектно подаване на Виктор Генов, а централният защитник успя да се разпише с прецизен удар с глава.

В 16-та минута Чавдар Ивайлов се възползва от грешка на домакините в защита и напредна с топка в крака, но ударът му от границата на наказателното поле не затрудни Ханкич, който спокойно спаси.

Две минути след този шанс за врачани, Брахими намери превъзходно Елвис Ману в наказателното поле на противника, а нападателят успя добре да излъже защитника, за да си освободи пространство и да завърши прецизно в левия ъгъл на Костов, правейки резултата 2:0 за Ботев Пловдив. 

В 26-та минута Емануел Току бе намерен в наказателното поле на противника и отправи феноменален изстрел с левия си крак, но Костов спаси бляскаво с една ръка. Две минути преди края на първата част Браян Переа размени добро двойно подаване с Чавдар Ивайлов, но изстрелът на последния бе фантастично спасен от Хидайет Ханкич.

Секунди след началото на втората част Току вкара след страхотен пас на Елвис Ману, но голът бе отменен поради засада. 

Малко след това Емануел Току от Ботев Пловдив опита техничен удар с левия крак, но топката премина малко встрани от дясната греда на Красимир Костов. Нов гол на Елвис Ману бе отменен, след като получи от Мертенс, но последният е отнел топката с нарушение и съдията не се поколеба да го отсъди. В 55-та минута Мохамед Брахими овладя страхотен пас в наказателното поле и стреля от близко разстояние, но стражът на Ботев Враца спаси.

В 58-та минута Брахими бе изведен за пореден път зад защитата на Ботев Враца и достави страхотно подаване за Елвис Ману, който само чукна топката с десния крак, за да направи резултата 3:0.

Секунди след това Ману получи от Бароан и се постара да му върне жеста, като му подаде на празна врата, но Луиз Соарес си отбеляза автогол, опитвайки се да пресече подаването - 4:0 за Ботев Пловдив.

Емануел Току демонстрира добър дрибъл с топка в крака, надпредвайки напред и отправи изстрел от границата наказателното поле, но Костов внимаваше и спаси. В 67-та минута Елвис Ману се пребори превъзходно със свой противник и направи самостоятелен пробив, след което си освободи пространство и стреля в далечния ъгъл, за да се направи резултата 5:0 и да оформи своя хеттрик.

В 83-та минута Антоан Бароан получи на пеналтерията от Па Конате и успя технично с левия крак да я насочи в далечния ъгъл на Красимир Костов, който нямаше какво да направи.

Две минути преди края на срещата Николай Минков получи жълт картон, тъй като е влезнал без позволение в игра, но след реплика към съдията бе изгонен с директен червен картон.

В 91-та минута Хидайет Ханкич направи страхотно спасяване след удар от дистанция на Йохан Валбуена. Стражът изби в корнер.

Стартови състави:

Ботев Пловдив: 13. Хидайет Ханкич, 44. Роберто Пунчец, Джаспър ван Хертъм, 2. Роеи Херман, 4. Виктор Генев, 7. Мохамед Брахими, 6. Дилан Мертенс, 15. Джеймс Етоо, 28. Елвис Ману, 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан

Треньор: Желко Копич

Ботев Враца: 76. Красимир Костов, 4. Луиз Соарес, 3. Мартин Кавдански, 23. Браян Мендоса, 8. Диего Фераресо, 17. Чавдар Ивайлов, 21. Жан Пиер да Силва, 15. Мирослав Маринов, 88. Йохан Валбуена, 19. Браян Переа, 91. Венцислав Христов

Треньор: Даниел Моралес